nieuwsbrief mei 2012


Geachte lezer,

Terug van weggeweest; de online nieuwsbrief van Olde Hartman Advies B.V. Onze website is vernieuwd en hier brengen wij u graag van op de hoogte. Vanaf heden houden wij u graag regelmatig op de hoogte van onze ervaringen en opgedane kennis en geven wij u vaker een update van de nieuwe aangeboden en gevraagde bedrijven. Heeft u vragen aan ons, heeft u suggesties of wilt u meer weten over een bepaald onderwerp, neemt u dan gerust contact met ons op.

Olde Hartman Advies B.V.


ONZE ERVARINGEN IN DE MARKT

De verkoop van uw bedrijf wel of niet uitstellen? Tot nu toe is de voorspelde overvloed aan aangeboden bedrijven vanuit de babyboomgeneratie nog niet uitgekomen. Naast dat we helaas te maken hebben met een toename van het aantal faillissementen, stellen veel ondernemers mede door de economische crisis de verkoop van hun onderneming uit. Ondanks de huidige uitstel zullen deze ondernemers uiteindelijk wel willen zorgdragen voor de continuïteit van hun onderneming en vroeg of laat hun bedrijf op de overnamemarkt aanbieden. In onderstaande tabel hebben wij voor u op een rijtje gezet welke voor- en nadelen er zijn wanneer u in deze turbulente tijd uw bedrijf te koop aanbiedt.

Voordelen Nadelen
De overvloed van aangeboden bedrijven blijft nog uit. Wanneer u in deze tijd uw bedrijf te koop aanbiedt, dan bent u deze grote groep voor en zullen meerdere kopers in uw bedrijf geïnteresserd zijn. Het aantal geïnteresseerde kopers is door de economische crisis afgenomen.
Door de verkoop niet uit te stellen, heeft u de energie en motivatie nog om het verkooptraject goed te doorlopen en af te ronden. Vaak bent u na overname nog enkele jaren in afbouwende mate betrokken. Bij deze kleine groep kopers neemt de beschikbare financiële middelen af en banken denken in een mogelijke financiering nog maar beperkt mee.
Kopers die interesse hebben in uw bedrijf, zijn vaak gedegen geïnteresseerd. Het aantal gelukszoekers is sterk gedaald.

Wilt u hierover met een van onze adviseurs van gedachten wisselen? Neemt u in dat geval geheel vrijblijvend en vertrouwelijk contact op via onderstaande gegevens. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder de juiste beslissing te nemen.


BOUWBEDRIJVEN TE KOOP EN GEVRAAGD

Onze nieuwste verkoopprofielen:

VG11 Allround GWW-bedrijf regio Noord-Brabant – Zuid-Holland – Zeeland
V246 Bouwbedrijf provincie Utrecht
V239 Bouwbedrijf regio Haarlem – Amsterdam

Klikt u hier voor alle verkoopprofielen.

Onze nieuwste koopprofielen:

K213 Allround bouwbedrijf regio Drechtsteden-Hoeksche Waard
KI19 Installatiebedrijf regio Den Haag
K211 Bouwbedrijf provincie Utrecht

Klikt u hier voor alle koopprofielen.


WERVING EN SELECTIE

ALGEMEEN DIRECTEUR l REGIO DEN HAAG-NAALDWIJK-DELFT

Voor een gerenommeerd bouwbedrijf in de regio Den Haag-Naaldwijk-Delft zijn wij op zoek naar een algemeen directeur. De huidige directeur wil een stap terugnemen en daarom de taken en verantwoordelijkheden overdragen aan een ervaren algemeen directeur met voldoende  ondernemersgeest en succesvolle leidinggevende ervaring. Binnen het bedrijf heerst een informele no nonsense werksfeer en de structuur en inrichting van de organisatie is op orde…

Zoekt u een tijdelijke project- of bedrijfsleider?

Olde Hartman Advies B.V. heeft diverse ervaren interim-kandidaten, die graag bij u zaken op orde brengen, een tijdelijk personeelstekort opvullen of een
verandertraject begeleiden. Bekijkt u op de website de anonieme CV’s van deze kandidaten of neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Wilt u ook snel de juiste persoon aan tafel voor een openstaande vacature? Leest u hier meer over onze werkwijze.
Of bent u zelf op zoek naar een nieuwe functie? Neemt u dan contact op met Mariëlle Toebes via (06) 21 448 353 of info@oldehartmanadvies.nl.


OVERIGE

Vernieuwde websites:
Sinds dit jaar heeft Olde Hartman Advies B.V. een nieuwe website en is de BouwBedrijvenBeurs.nl vernieuwd:

www.oldehartmanadvies.nl
Per heden is dit onze algemene website, hierop vindt u naast de contactgegevens, meer informatie over de dienstverlening en kennis en de beschikbare vacatures of beschikbare (interim)professionals in de bouw. Tevens is deze website gekoppeld aan de BouwBedrijvenBeurs.nl.

www.bouwbedrijvenbeurs.nl
Het online totaalplatform van aangeboden en gevraagde bedrijven in de bouwnijverheid. Naast ondernemers kunnen ook accountants, boekhouders of  andere intermediairs hun anonieme zoekwensen publiceren op deze website. Eventuele overname loopt middels de BouwBedrijvenBeurs-formule. Deze formule is uitgebreid beschreven op de website.