Nieuwsbrief september 2012


UIT DE PRAKTIJK

Onvoldoende verkopers in de markt
In tegenstelling tot wat u in diverse mediaberichten leest, hebben wij op dit moment een groot tekort aan verkopers. Veel middelgrote bouwbedrijven verspreid over het land, wensen strategisch uit te breiden en zijn op zoek naar een allround onderhoudsbedrijven ter overname.  Onze ervaring is tevens dat wanneer ondernemers contact met ons opnemen, ze veelal te lang zijn blijven doorgaan, ondanks dat het bedrijf er al een tijd slecht voor staat. Het kan onverstandig zijn om het zelf te blijven proberen, maar wees tijdig met het te koop aanbieden van uw bedrijf, dan is uw bedrijf nog interessante voor veel kopers en zien zij uw bedrijf echt als meerwaarde voor hun organisatie. Let daarbij op:
– Voldoende lopende en toekomstige opdrachten in de orderportefeuille.
– Goede leeftijdsspreiding van uw personeelsleden.
– Materiële vaste activa die up-to-date is.
– Goede balans in omzet-personeel-huisvesting
Het is niet de oplossing om te blijven wachten totdat de economie weer aantrekt, het is belangrijker om te zorgen dat uw bedrijf interessant blijft voor kopers en zo zal er ook een marktconforme overnameformule worden gehanteerd.

Wilt u hierover met een van onze adviseurs van gedachten wisselen? Neemt dan geheel vrijblijvend en vertrouwelijk contact op via onderstaande gegevens. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder de juiste beslissing te nemen.


BOUWBEDRIJVEN TE KOOP EN GEVRAAGD:

Onze nieuwste verkoopprofielen:
VS15Timmerfabriek regio Midden Nederland
V251Allround aannemingsbedrijf regio Veluwe
V246Bouwbedrijf provincie Utrecht-‘t Gooi

Klikt u hier voor alle verkoopprofielen.

Onze nieuwste koopprofielen:
KG14GWW bedrijf Zeeland of Noord Brabant
K216 Bouwbedrijf regio Alkmaar-Haarlem-Amsterdam
K215Bouwbedrijf regio Veenendaal-Ede

Klikt u hier voor alle koopprofielen.


SUCCESVERHALEN

MBI KANDIDAAT NEEMT SCHILDERSBEDRIJF MIDDEN NEDERLAND OVER
De ondernemer van een klein schildersbedrijf bood in verband met de leeftijd zijn bedrijf te koop aan via Olde Hartman Advies B.V. Al snel was de juiste klik aanwezig met een MBI-kandidaat met diverse managementervaring in de schildersbranche. In de huidige tijd is het niet eenvoudig om via een bank de financiering rond te krijgen, dit heeft nog enige tijd gekost, maar uiteindelijk is het toch gelukt de overname af te ronden. De oud ondernemer blijft in afbouwende mate betrokken bij het bedrijf.

MIDDELGROTE BOUWONDERNEMING UIT DE REGIO NOORD-HOLLAND NEEMT BOUWBEDRIJF PROVINCIE UTRECHT OVER
De betreffende koper heeft als doelstelling de komende jaren te groeien in de regio West- en Midden Nederland. Naast diverse gesprekken met andere bedrijven, voerde de ondernemer al vrij snel gesprekken met een klein bouwbedrijf gevestigd in het midden van het land. De oud ondernemer wilde ook in verband met de leeftijd zijn bedrijf overdragen en in afbouwende mate betrokken blijven. De klik was aanwezig en het overnameproces verliep voorspoedig. In tegenstelling tot een overname met een MBI-kandidaat hebben de (middel)grote bouwbedrijven nog voldoende financiële middelen om de overname te kunnen financieren. Dit resulteerde in een gestructureerde en voorspoedig overnameproces.

INFRABEDRIJF BREIDT UIT DOOR OVERNAME VAN EEN INFRA-/STRAATMAKERSBEDRIJF
Twee ondernemers cq. broers van een straatmakerbedrijf in de regio Amsterdam hebben in tegenstelling tot de vorige overnames nog lang niet de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar wilden wel een stapje terugnemen en invulling geven aan andere ambities. Een infrabedrijf uit het netwerk van Olde Hartman Advies B.V. had aangegeven open te staan voor overname van een klein straatmakerbedrijf. Het bedrijf van de twee broers was precies waar de koper naar op zoek was. De broers blijven in afbouwende mate bij de overname betrokken.


WERVING EN SELECTIE

GEZOCHT:ALGEMEEN DIRECTEUR INFRABEDRIJF REGIO NOORD-BRABANT

Middelgroot infrabedrijf actief in het zuiden van het land is op zoek naar een algemeen directeur die de taken en verantwoordelijkheden van de huidige dga overneemt en verder oppakt. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in de allround infrawerkzaamheden, zoals wegenbouw, bestratingen, rioleringen en (industrieel) onderhoudswerkzaamheden en heeft een omzet van rond de 10 miljoen euro. Klikt u hier om naar de vacature te gaan.

 Bent u zelf op zoek naar een (interim)professional met volop ervaring in de bouwsector? Neemt u dan contact op met Mariëlle Toebes via info@oldehartmanadvies.nl of (06) 21 448 353.