Middelgroot bouwbedrijf gevestigd in Midden Nederland is op zoek naar een

Directeur Bouw

Over de organisatie

Door een zorgvuldige strategie en met de focus op klanten heeft het bedrijf de afgelopen jaren een omzetgroei kunnen realiseren. Door onder meer te excelleren in de verschillende disciplines binnen de bouw en de klant centraal te stellen. Als middelgroot bedrijf kunnen zij sneller schakelen en zijn ze wendbaarder. Opdrachtgevers vinden dat prettig.

De organisatie heeft veel tijd besteed om in de verslechterde markt een diversiteit aan projecten te kunnen realiseren. Investeren in kennis en kunde, marktbreed en in alle takken van sport. Het bedrijf is een totaalbouwer die opdrachtgevers van A tot Z begeleidt, adviseert en ontzorgt op het gebied van woningbouw, restauratie, renovatie en bedrijvenbouw.

In de opdrachtverwervingsfase merken zij dat hun strategie aanspreekt. Opdrachtgevers en medewerkers zijn positief over de ingezette koers. In de komende fase is het belangrijk dat ze het zowel intern als extern waar blijven maken in de realisatiefase. Hierin speelt de Directeur Bouw een centrale rol.

Functieprofiel

Qua kandidaat-profiel zoeken wij voor deze organisatie iemand die niet alleen aan de productiekant heeft gezeten, maar ook ervaring heeft opgedaan met planvoorbereiding. Daarnaast investeert de kandidaat in contacten met klanten en medewerkers. We zoeken iemand die ervaring heeft met het managen van projecten van verschillende groottes en in verschillende marktsegmenten.

We zoeken een authentiek persoon, iemand met de intrinsieke motivatie om waardegericht te werken en die lange termijn relaties altijd centraal stelt. Het personeel vindt het prettig om in een bedrijf te werken met korte beslislijnen en waar je geen energie hoeft te steken in het bedrijven van politiek. Transparant, recht, duidelijk.

Ervaring en opleiding

 • WO werk-/denkniveau met een bouwtechnische opleiding.
 • 10 jaar relevante werkervaring bij een vooruitstrevende bouwer binnen projectleiding en planvoorbereiding.
 • Vervult momenteel een functie als (Adjunct) Directeur, Bedrijfsleider of Hoofd Productie met brede managementtaken en eindverantwoordelijkheid voor diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten binnen woningbouw en utiliteitsbouw.

Competenties en kernkwaliteiten

 • Analytisch & conceptueel: komt snel tot de essentie en ziet de verbanden.
 • Leidinggevend en gericht op gedrag: neemt graag de leiding en is erop gericht een team focus te laten houden. Krijgt mensen mee door betrokkenheid en een coachende leiderschapsstijl.
 • Autonoom: is zelfstandig, vertrouwt op uw eigen inzichten en durft beslissingen te nemen.
 • Planmatig en prestatiegericht: werkt systematisch en georganiseerd. Heeft passie en is erop gericht de lat steeds hoger te leggen.
 • Klantgericht: open en interpersoonlijk vaardig, sensitief en kan goed luisteren.
 • Representatief, professionele uitstraling en gevoel voor presentatie. In staat om met tact en gevoel voor verhoudingen netwerken op te bouwen en te onderhouden.

Het heeft de voorkeur als de kandidaat woonachtig is in Midden-Nederland en ook zijn/haar professionele netwerk hierin onderhoudt.

Inhoud en positie

Algemeen
Doel van de functie is het verbeteren van de realisatie van projecten op het gebied van Geld, Risico, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit. De Directeur Bouw vormt samen met de Directeur-Eigenaar het directieteam en is eindverantwoordelijk voor de realisatie van alle nieuwbouw, renovatie- en onderhoudsprojecten.

Belangrijkste taak van de Directeur Bouw is het direct of indirect motiveren van en leidinggeven aan de medewerkers actief bij de realisatie van projecten. Daarnaast zal de Directeur Bouw nieuwe werkmethoden en nieuwe samenwerkingsvormen stimuleren, waardoor de projectbeheersing toeneemt en medewerkers empowered worden om zelf bij te sturen als er afwijkingen worden geconstateerd.

De Directeur Bouw neemt deel aan het directieoverleg. Hij/zij is voorzitter van het projectleidersoverleg, uitvoerdersoverleg, neemt deel aan interne projectoverdrachts-overleggen en diverse stuurgroepen.

Kernactiviteiten

 • Actief participeren in de doorontwikkeling van de organisatie naar huisvestingspartner.
 • Creatief participeren in de verwervingsfase van projecten waaronder het beoordelen van begrotingen en samenwerkingsvoorstellen.
 • Samenstellen, coachen en faciliteren van projectteams.
 • Inspireren motiveren en stimuleren van individuele medewerkers.
 • Verantwoordelijk voor het voorbereidings- en realisatieproces en indien noodzakelijk proactief ingrijpen.
 • Verantwoordelijk voor de nazorg van de gerealiseerde projecten.
 • Initiëren van procesverbeteringen binnen ISO9001, VCA**, FSC Systeem om faalkosten en verspillingen te elimineren.

Resultaatsgebieden

 • Klanttevredenheid: klantwaarderingen van minimaal een 8+ voor het proces en de productkwaliteit.
 • Margeverbetering van de projectrendementen door het beperken van de uitloop van voorbereidings- en realisatieplanningen en het beperken van overschrijdingen.
 • Margeverbetering door het verlagen van faalkosten en verspillingen door verbeterde werkmethoden en verbeterde samenwerkingsvormen.

Interesse?

Herken jij jezelf en ben je geïnteresseerd?  Dan verwijzen we je voor meer inhoudelijke informatie naar www.oldehartmanadvies.nl of A.J. olde Hartman (033-455 58 89/06- 53 97 52 63) of stuur uw sollicitatiebrief en CV naar: info@oldehartmanadvies.nl of Leusderweg 28 3817 KB  Amersfoort.